ABSORBȚIA FIERULUI

Organismul nostru absoarbe fierul din alimente mai ales în intestin, la nivelul duodenului. O parte din acest fier se leagă de feritină, care reprezintă principalul depozit de fier din celule; altă parte se leagă de transferină și este transportată către diverse țesuturi ale organismului.

În condiții normale de sănătate, absorbția fierului din alimente acoperă aproximativ 5-10% din necesarul organismului nostru. Unele situații, pot duce la o absorbție mai scăzută a nutrienților introduși prin alimentație și, în consecință, pot provoca și un deficit de fier.

Cum are loc absorbția fierului?

Fierul introdus prin alimentație este absorbit de celulele mucoasei intestinale și, de acolo, este depozitat în principal în ficat și splină, sau este transportat în alte țesuturi ale organismului. O parte din acest fier este utilizat pentru formarea hemoglobineimioglobinei sau pentru activitatea anumitor enzime.

Fierul prezent în alimentele de origine animală, cum ar fi carnea, este de obicei sub formă de fier organic sau fier hem și este absorbit mai ușor decât fierul anorganic (fier non-hem) din alimentele de origine vegetală.

Atunci când alimentația nu este suficientă pentru a asigura necesarul crescut al organismului pentru acest nutrient, pot fi utilizate suplimente alimentare care conțin fier.

Fierul Sucrosomial® prezent în gama de suplimente alimentare SiderAL® traversează mediul gastric și se absoarbe ușor la nivel intestinal, fără discomfort specific legat de aportul de fier, precum iritația intestinală, arsurile la stomac, colorarea mucoaselor și a dinților. Tehnologia Sucrosomiala® garantează de asemenea un gust plăcut al preparatului de fier, care este mai ușor de consumat chiar și la copii.