Fier Sucrosomial®

Fierul Sucrosomial® este un preparat care din punct de vedere al structurii chimice, conține pirofosfat de fier încapsulat într-o matrice de fosfolipide și sucrester. Această structura, ca întreg, poartă numele de Sucrosome® și facilitează transportul și absorbția fierului în organism.

Care sunt caracteristicile Fierului Sucrosomial®?

Tehnologia sucrosomiala® ajută la protecția, transportul și absorbția superioară a fierului, un nutrient esențial în formarea hemoglobinei conținută de celulele roșii( și prin urmare a transportului oxigenului în sânge), pentru funcționarea normală a sistemului imunitar și a funcției cognitive normale.

În comparație cu sărurile convenționale de fier, prezente în majoritatea suplimentelor alimentare utilizate pentru deficitul de fierFierul Sucrosomial® (Sideral®) conținut de produsele din gama SiderAL®, trece nemodificat prin stomac și este absorbit mai ușor la nivel intestinal (în duoden). 

Datorită prezenței esterilor de sucroza ai acizilor grași, pirofosfatul de fier prezent în produsele SiderAL® trece prin mediul gastric intact, nu intră în contact cu mucoasa gastrică și este absorbit nemodificat în intestin. În acest fel, este asigurata o absorbtie crescuta si, în același timp, o tolerabilitate gastrointestinală mai mare, fiind evitate tulburarile gastrointestinale obisnuite legate de aportul de fier, precum gustul metalic, disconfortul abdominal și iritația mucoaselor.

Fierul Sucrosomial® este un ingredient patentat Pharma Nutra.

Ce este Fierul Sucrosomial®?

Suplimentele alimentare din gama Sideral se pot utiliza în cazul unui deficit de fier sau în perioadele în care organismul are nevoie de o cantitate crescută de fier.
Suplimentele alimentare cu Fier Sucrosomial® formează o gama completă adaptată fiecărei vârste.