Procesul de absorbție al Fierului Sucrosomial®

Fierul este un element esențial pentru organism. Contribuie la formarea normală a globulelor roșii și a hemoglobinei, contribuie la funcționarea normală a sistemul imunitar și funcția cognitivă normală. Necesarul pentru îndeplinirea funcțiilor normale ale organismului este asigurată de o dietă variată și echilibrată.

Unde ajunge fierul absorbit prin alimente?

Corpul uman absoarbe fierul la nivel intestinal, mai precis, în duoden. O parte din fierul absorbit se leagă de feritină, o proteină care reprezintă principalul depozit de fier din celule (mai ales în ficat, splină și măduva osoasă), în timp ce altă parte din fier se leagă de transferină și este transportată către diverse țesuturi ale organismului.

Cum se absoarbe Fierul Sucrosomial®?

La fel ca fierul provenit din alimente, Fierul Sucrosomial® din suplimentele alimentare din gama SiderAL® este absorbit de celulele mucoasei intestinale.

Fierul Sucrosomial®, o componentă esențială a gamei de suplimente alimentare SiderAL®, trece intact prin stomac si este absorbit la nivel intestinal. Tehnologia Sucrosomiala®, un brevet exclusiv al PharmaNutra, garantează de asemenea un gust plăcut al acestui preparat de fier, care este, prin urmare, mai ușor de consumat chiar și pentru perioade lungi de timp.

Cercetările științifice efectuate de PharmaNutra, în parteneriat cu mai multe universități italiene și străine, au arătat că Fierul Sucrosomial® este capabil să treacă prin mediul acid gastric intact, datorită protecției oferite de matricea Sucrosomiala® care înconjoară pirofosfatul de fier, permițând unei cantități mai mari de fier să devină disponibilă pentru absorbția intestinală.